Chinese Astrologie

Geplaatst op maandag 24 januari 2011 @ 10:59 , 1271 keer bekeken

Chinese Astrologie - Theodora Lau

Chinese_Astrologie.jpg

Het meest in het oog springende verschil tussen de Chinese en westerse astrologie is wel het feit dat de Chinese gebaseerd is op de Maankalender, terwijl het westerse model de Zon als uitgangspunt heeft. De in Sjanghai geboren astrologe Theodora Lau geeft in haar boek een uniek overzicht van alle facetten van de eeuwenoude Chinese astrologie.

De Chinese dierenriem bestaat evenals het "onze" uit twaalf tekens; ieder Dierenteken staat voor een bepaald jaar. U kunt zelf uitrekenen onder welk teken u valt. Bent u een sentimentele, maar succesvolle Rat; een serieuze plichtsgetrouwe Os; of een ambitieuze, maar onvoorspelbare Tijger? Bent u geboren onder het teken van het diplomatieke en sympathieke Konijn? Kunt u opschieten met de ontembare, egocentrische Draak? Wordt u verliefd op de beeldschone, intelligente Slang? Wat heeft het immer jeugdige, maar ook grillige paard voor u in petto? Begrijpt u het zachtmoedige en tegelijk zo onzekere Schaap? Bent u opgewassen tegen de sluwe, ongrijpbare Aap? Slaagt u er in de opschepperige Haan te overtroeven, of voelt u zich meer op uw gemak bij de vriendelijke Hond? En die gastvrije kennis, is die niet geboren in het jaar van het Zwijn? Dit boek vertelt u ook hoe uw teken wordt beïnvloed door het samenspel van Yang en Yin en door de vijf elementen: Metaal, Water, Hout, Vuur en Aarde. Evenals in de westerse astrologie spelen ook het uur en de maand van uw geboorte een grote rol. Het boek gaat ook uitebreid in op de verschillende huwelijkscombinaties en trekt parallellen met de westerse astrologie. Wat betekent het voor u als u bijvoorbeeld een Kreeft-Rat, Stier-Zwijn of Vissen-Draak bent?

Dit handboek geeft voor het eerst een volledig en samenhangend overzicht van de Chinese astrologie, die in 2637 v.Chr. werd geïntroduceerd en nog altijd springlevend is.

Uitgeverij Kosmos - Utrecht/Antwerpen


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: