Jaar van het Konijn

Geplaatst op maandag 24 januari 2011 @ 18:31 , 559 keer bekeken

Konijn04.gif

Het Jaar van het Konijn

Een vredig jaar, waar veel behoefte aan is na het wilde jaar van de Tijger. We zouden ons op een rustig plekje moeten terugtrekken om onze wonden te likken en wat tot rust te komen na alle strijd van het voorgaande jaar.

Goede smaak en verfijning zullen over alles hun licht doen schijnen en mensen zullen tot de ontdekking komen dat overreding beter is dan dwang. Een prettige tijd waarin diplomatie, internationale verstandhoudingen en politiek weer een belangrijke plaats krijgen. We zullen discreet handelen en redelijke concessies doen zonder dat het teveel moeite kost.

Een tijd waarin we moeten oppassen dat we het onszelf niet te gemakkelijk maken. De invloed van het Konijn heeft de neiging om mensen met een voorliefde voor gemakzucht te verwennen en daardoor hun doelmatigheid en plichtsgevoel te verzwakken. Men zal maar weinig accent leggen op wettelijke voorschriften en regels. Niemand schijnt het erg nodig te vinden om zich met dergelijke onplezierige zaken bezig te houden. Men heeft het druk met zichzelf te vermaken, het anderen naar de zin te maken of het gewoon kalmpjes aan te doen. Alles ziet er rustig en vredig uit, op het slaperige af. We zullen allen geneigd zijn om onplezierige taken zo lang mogelijk uit te stellen.

Er kan zonder al te veel moeite geld verdiend worden. Onze stijl van leven zal wat loom en gemakzuchtig zijn en we trakteren onszelf op de luxe waar we altijd al van gedroomd hebben. Een gematigd jaar dat kalmpjes voortkabbelt. Eindelijk lijkt het even mogelijk om zorgeloos en gelukkig te leven zonder ons over van alles op te winden.

Uit: Chinese Astrologie - Theodora Lau


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: